Urheilu ja sponsorointi

Lohjan Pallo ry on jalkapallon erikoisseura, joka on perustettu 1966. Jäsenmäärä seurassa oli 2008 noin 650 henkilöä ja rekisteröityjä pelaajia on 500. Harjoitus-ja ottelutapahtumia LoPan nimiin kirjattiin v.2008 lähes 2100, joten seurana LoPalla on merkittävä näkyvyys paikallisten ihmisten parissa. Miesten edustusjoukkue jatkaa pelaamista miesten Kakkosessa, jonka pelit ovat jo alkaneet ja LoPa kamppailee aivan sarjan kärkipaikoilla. Lohja on kasvava ja kehittyvä paikkakunta ja Lohjan Pallo haluaa olla mukana positiivisena tekijänä paikkakunnan kehityksessä ja onnistuakseen siinä, joukkue tarvitsee sidosryhmiä ja toimivan verkoston ympärilleen. Lohjan Pallo kehittää jalkapalloilun ohella omaa toimintaansa tukijoiden suuntaan tarjoamalla mahdollisuuksia tehdä yhteistä hyvää.

  • Toivomme yritysten ja tukijoiden näkevän meidän muunakin kuin vain jalkapallojoukkueena, joka tarvitsee rahaa edustusjoukkueen ylläpitämiseksi. Yhdistys on ja haluaa jatkossakin olla nuorisotyötä tekevä paikallinen, vahva organisaation, kertoo tänä vuonna Lohjan Pallossa aloittanut toiminnanjohtaja Jussi Holopainen. Tukemalla paikallista urheiluseuraa, yritys on tukemassa paikallista nuorisotyötä saaden yhteyden nuoriin ja heidän vanhempiinsa positiivisessa valossa. Jussin saat kiinni soittamalla 040-5144818 tai sähköpostitse: jussi.holopainen@ lohjanpallo.f.
  • Me haluamme myös olla tukemassa LoPaa tulevaisuudessa, ja siksi myös meihin voi olla yhteyksissä, kertoo Kari Oksanen AdFox Oy:stä.

Mitä tukeminen voi olla?

Mitä muuta jalkapallojoukkueen sponsorointi ja tukeminen voi olla kuin tuttua ja turvallista mainoksen laittamista kausijulkaisuun tai uheilukentän laitamainos tai pelipaitamainos? Mahdollisuuksia on järjestää yrityksen omille sidosryhmille tai henkilökunnalle VIP-tilaisuus yhdistettynä jalkapallo-otteluun, tai vaikkapa järjestää jalkapallon ympärille yrityksen liikuntapäivä. Näkyvyyttä on mahdollista saada otteluisännyyden, nettisivumainoksen tai kummipelaajan kautta - eli vaihtoehtoja kyllä löytyy. Tämäkin sivu on yksi vaihtoehto. Me haluamme kertoa paikallisista menestyjistä, on ne urheilun tai yritysmaailman puolelta ja yhdistää siihen mahdollisimman monta sopivaa kumppania ja näin näkyvyyttä saa sekä menestyjä, että tukijat. Seuraava Yrityssanomat jaetaan kesän jälkeen elokuussa ja silloinkin kirjoitamme joko LoPasta tai jostakin toisesta joukkueesta - ota yhteys Kariin (0400-733 469)!

Pitkällä tähtäimellä

Jalkapallo tarjoaa mahdollisuuden niin tytöille kuin pojille, naisille ja miehille harrastaa joukkuelajia - juuri ilmestyneessä tutkimuksessa todettiin, että monet sanovat harrastavansa jotakin, mutta harvat lopulta harrastavat yhdessä tai joukkueessa - tässäkin mielessä jalkapallo tarjoaa pitkäikäisen (lapsesta vaariin) harrastuksen, joka ei vain ole hyvää urheilua mutta mahdollistaa yksilön kehittymisen osana kokonaisuutta. Lohjalaisesta jalkapallosta on helppo rakentaa koko lohjaa tukeva kokonaisuus, joka ottaa huomioon niin nuoret, perheet, urheilijat, vanhemmat kuin myös paikalliset yritykset!

Kentän laidalta

Kävimme LoPan perjantai-illan harjoituksia haastattelemassa valmentaja Markku Palmroosia. Kuinka kauan olet ollut valmentamassa Lohjalla ja miltä joukkue ja kaupunki tuntuu?

  • Tämä on toinen kauteni Lohjalla ja sekä viime että tämä kausi on joukkueella taistelua miesten Kakkosen kärkisijoista, kertoo Palmroos.
  • Viime vuonna olimme lähellä päästä taistelemaan Ykköseen, mutta vaikka se onkin LoPan tavoite, ei ollut katastrofi, että tavoitteeseen ei aivan vielä päästy. Lohjalla on mielestäsi täydet mahdollisuudet saada kilpailukykyinen joukkue Ykköseen?
  • Kyllä, enhän minä täällä muuten olisikaan. Se että pelaako edustusjoukkue Ykkösessä vai kolmasdivarissa on tärkeätä paikallisille junioripelaajille ja heidän tulevaisuuden mahdollisuuksiinsa.
  • Helsinki on niin lähellä, että mikäli Lohjalla ei ole tarjota nuorille lahjakkaille pelaajille kiinnostavaa ja tasokasta pelipaikkaa ja -aikaa, hakeutuvat nuoret pääkaupunkiseudulle, eikä siinä silloin pelasta edes raha, jatkaa Palmroos.
  • Lohjan Pallo on Kakkosen joukkueena hyvin kotiperäinen joukkue ja esimerkiksi edellisessä vieraspelissä (cup) oli avauksessa kahdeksan lohjalaista pelaajaa, mikä on todella hyvin nykyjalkapalloilussa ja kertoo, että Lohjalla tehdään hyvää ja merkittävää juniorityötä. Millaisen vaikutuksen näet Jussi Holopaisen tuoneen joukkueen toimintaan ja sponsoriasioihin?
  • Jussi on tuonut mukanaan lisäenergiaa ja olemme porukalla miettineet ja ideoineet useasti, miten saisimme enemmän katsojia peleihin, tarjontaa katsojille ja hyviä ideoita on tullut - jatkossa varmasti tapahtuu kehitystä myös sillä tasolla yhdessä pelin parantumisen kanssa, jatkaa Palmroos.