Raaseporissa on

mahdollisuuksia yrittää Uusi Raaseporin kaupunki on vasta nykyhistoriansa alkuaskeleilla, joten kaupungin kehitysjohtaja Jyrki Hakkaraisella riittää tekemistä.

  • Olemme aloittaneet uuden kaupunkimme elinkeino strategian suunnittelun, jossa lähtökohtina ovat alueemme omat olemassaolevat vahvuudet.

Alueelliset vahvuudet

Raaseporissa toimii vahvana brändinä Fiskars ja sitä myöten ja sen avulla myös muuten laaja-alainen käsityöläisperinne ja -tekeminen.

  • Minusta tämä käsillä tekeminen ja osaaminen on tärkeä osa nin nykyraaseporia kuin myös tulevaisuuden kaupunkia ja sen vahvuuksia, kertoo Hakkarainen.
  • Raasepori ja varsinkin Tammisaari on kuuluisa vanhasta keskustastaan ja sitä tulisi vaalia myös tulevaisuudessa mutta kehittäen sekä sitä, että muutakin Raaseporia, jatkaa Hartikainen.
  • Olli Muuraisen projektit Billnäsin ruukissa ovat mahtava positiivinen piristysruiske alueen liiketoiminnalle ja kehitykselle ja mielenkiinnolla olen näkemässä mitä tulevat vuodet tuovat tullessaan. Raaseporin elinkeinorakenne elää ja myös kaupungin tukiorganisaatio hakee vielä lopullista muotoaan.
  • Meillä on palveluita yrityksille ja tuleville yrittäjille Raaseporin Elinkeinokeskuksen sekä Eteläkärjen Uusyrityskeskus ry:n kautta ja oma toimeni kehitysjohtajana on itseasiassa sellainen, että yritykset voivat ottaa minuun yhteyttä liittyen yrityksen toiminnan kehittämiseen, tontteihin yms asioissa, kertoo Hakkarainen. Eteläkärjen Uusyrityskeskus ry (Yritysneuvonta) toimii Hangon, Inkoon, Karjaan, Pohjan ja Tammisaaren alueilla. Yhdistyksen toimisto löytyy Raaseporin tie 9:stä Tammisaaresta.

Raaseporin matkailu

  • Raaseporin alueen vahvuutena on myös matkailu. Alueemme monet mökit, meri, luonto, linna ja näihin kaikkiin liittyvät palvelut ovat sellaisia, joita voidaan vahvistaa ja kehittää edelleen.
  • Matkailu, hoiva-ala, käsityö ja taiteet ovat alueen vahvuuksia liitettynä Hangon alueen teolliseen osaamiseen ja Karjaan kasvavaan liike-ja kauppaosaamiseen tekevät Raaseporista mielenkiintoisen ja kehittyvän alueen jota jatkuva teollinen muutos muokkaa kohti tulevia vuosia ja haasteita.
  • Hangon satama ja Venäjän kauppa ovat myös merkittävä alueellinen tekijä.
  • Raaseporissa toimiva Novian ammattikorkeakoulu antaa myös vahvan perustan yritysten henkilöstön ja toiminnan mahdolliselle kehittämiselle.